“Еврофутбол” събра десетки старозагорци в масовата гимнастика за превенция на остеопорозата, която се игра на 28.11.2007 г. от 16:00 ч. в спортната зала на Военния клуб в града. Тя се проведе в рамките на организирания хепънинг, част от кампанията “Спорт срещу остеопорозата” на българския букмейкър. От името на компанията присъстващите приветства Петя Георгиева – специалист “Връзки с обществеността” в “Еврофутбол”. С участието си в събитието своята подкрепа за инициативата даде Данаила Чернева – спортист на Стара Загора за 2006 г. Кампанията намери съмишленици и в лицето на областния управител г-жа Мария Нейкова, директорите на Младежкия дом Искра Иванова и на Регионалния исторически музей в града Светла Димитрова, управителя на ДЗИ, клон Стара Загора, Мария Бойчева, окръжния съдия Румяна Бончева, журналисти, представители на неправителствения сектор и жители на града.
Всеки желаещ имаше възможността да се включи в гимнастиката, водена от професионалния инструктор Ирина Румяшка. Събитието събра представители на различни възрасти. Към спортуващите дори се присъединиха двама третокласници, правилно разбрали, че макар и от мъжкия пол, те също са потенциално застрашени от остеопороза. Присъстващите първи в Стара Загора получиха мултимедийния диск с упражнения срещу болестта, издаден от “Еврофутбол”. DVD-то вече се разпространява свободно чрез Военния клуб.
Градът на липите е едно от четирите населени места в България, в които се провежда безплатна гимнастика за превенция на остеопорозата в рамките на кампанията за предпазване от болестта чрез спорт. Занятия има всяка събота от 15:00 ч. в спортната зала на Военния клуб. Стартът им беше даден във връзка със Световния ден за борба с остеопорозата - 20.10. Упражненията ще продължат до края на годината.

Кампанията “Спорт срещу остеопорозата’ е част от мащабния социален проект “Печелиш и помагаш” на българската букмейкърска къща “Еврофутбол”. Тя се осъществява в партньорство с Фондация “Работилница за граждански инициативи”. Нейната основна цел е създаване на условия за по-добра информираност на хората за болестта, ранна диагностика и възможност за намаляване на риска от заболяване. Кампанията се състои от три паралелни теми – спорт в свободното време; спорт в офиса, където протича най-голямата част от деня и диагностика на костната плътност. “Еврофутбол” ги предоставя безплатно на всички желаещи.

Сподели!