Вдъхновени и с много нови идеи си тръгват участниците от летния лагер на Младежките банки, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). В рамките на четири дни повече от 40 младежи, участници в екипите на Младежките банки се  разрешаваха казуси, дискутираха и споделяха опит и добри практики. Целта на събитието бе да запознае участниците с полезни практики за привличане на доброволци, фондонабиране, отпускане на грантове, както и за мониторирането на вече подкрепените от тях проекти.

В първия ден от лагера  бе представен моделът Младежка банка като инструмент за промяна. Екипите на 13-те Младежки банки споделияха какви са техните мисия, визия и стратегически цели. По време на втория ден участниците обсъждаха ефективни практики за привличане на доброволци, фондонабиране. Всички учатваха в различни казуси и  ролеви игри по темата, а след това научиха повече за отпускане на грантове за финансиране на младежки идеи и мониторинг и оценка на вече подкрепените проекти. На третия ден младежите получиха нови знания и умения за управление на договори за финансиране и изграджане на стратегически комуникационен план. В последния ден от обучителния лагер бяха обсъдени идеи за продължаването на националната кампания  на Младежка банка България. Повече снимки от лагера, ще откриете тук

Програма Младежка банка се финансира на национално ниво от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата стартира през 2012 г., а от тогава насам над 350 младежи са обучени как се набират и разпределят средства, а близо 23 000 са получили подкрепа от екипите на Младежките банки да реализират своята идея. През 2016 – 2017 година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ поркрепя 14 Младежки банки в 14 града: Видин, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Лом, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, София, Стара Загора и Шумен. 

Повече за програмата ще научите от тук: www.youthbankbulgaria.org

 

Сподели!