Два бронзови медала спечелиха Спортните таланти на завършилата вчера Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст в Серес, Гърция. Петър Пеев се нареди на трето място в спринта на 100 метра с време 11.01 сек., а Викториа Тенчева се пребори със силния насрещен вятър от -3,6 м/с и с конкуренцията за отличието на 100 метра с препятствия с резултат 14.78 сек. Пепи зае и осмата позиция на 200 метра с 22.24 сек.

Никол Стамболийска може да се похвали с петото място на 4х400 метра заедно с Кристина Борукова, Евгения Михайлова и Полина Тодорова - 3:56.08 мин., а на 200 метра резултатът от 25.86 сек бе достатъчен да стане 15-та.

Двама Спортни таланти във водните спортове постигнаха призови класирания на международни състезания. Боян Савов се класира на 11-то място във финала на 1-метров трамплин на Европейското първенство по скокове във вода за юноши в Бергамо, Италия. Той събра сбор от 394,50 точки. Титлата спечели германецът Тимо Бартел с 516,50 точки. Травма в дясното рамо извади талантливия ни скачач от финала в коронната му дисциплина – 10 метра кула, където остана на 16-та позиция.

Лидия Иванова се класира на 15-то място в третия кръг от Европейската купа по плуване в открити води в Истанбул от общо 30 завършили участнички и за втори път в рамките на една календарна година покри норматива на Българската федерация по плувни спортове. В Мраморно море Лидия преодоля 5-километровото трасе за 1:10:28 часа, а едва две десети не й достигнаха да се пребори за 14-тото място с французойката Мелис Леспар.  

 Спортният талант – Елизабет Кирилова, спечели два златни медала на завършилия в Пловдив Държавен отборен шампионат по академично гребане. Тя финишира първа на 4-ка скул и на 8-ца с рулеви с отбора на ЦСКА, който бе обявен за най-добър състав при жените в първенството.

Михаил Христов грабна бронзов медал на турнира „Купа Бургас“ в скока на дължина. Мишо, който е Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ за втора поредна година, постигна резултат от 6,35 метра в последния си опит. Това е първо отличие за него в състезание за не параолимпийци.

Сподели!