Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” събуди желанието на хората да се борят за своето място за спорт с благотворителната кампания „Избери да спортуваш!”. Тя цели да създаде предпоставки за активен и здравословен начин на живот, като в основата й е залегнала финансовата подкрепа на родния оператор за реновиране и построяване на спортни площадки в цялата страна. Инициативата е част от проект „Печелиш и помагаш” на родния букмейкър и стартира в началото на месец септември.

 

За тридесет дни бяха приети над 110 кандидатури, като някои от тях отпаднаха, поради нарушаване на административните критерии. В настоящия момент за финансиране от „Еврофутбол” се борят 106 кандидата, като всеки един от тях може да бъде подкрепен от хората чрез техния вот на уеб страницата на кампанията www.izberidasportuvash.org  Кандидатурата, получила най-много гласове ще бъде обявена за „Площадка на обществото” и ще бъде подпомогната от букмейкърската къща. Само в първите няколко дни сайтът на кампанията отбеляза близо 60 000 потребителски посещения, като почти всеки десети е направил своя избор за любимо място за спорт.


Точно това предизвика кандидатстващите да развихрят въображението си и да открият още начини, за да накарат обществеността да подкрепи техния проект. Първите, които избраха Интернет пространството за апел към хората да гласуват за тях, бяха от Клуб СКИ „Славия”- София, които желаят да се финансира предложението им за обезопасяване на ски писта „Бялото скиорче”. Почти веднага бяха последвани от Общинска администрация – Бобов дол (обновяване на спортна площадка в града); Гражданска група – Ямбол (монтиране и проектиране на фитнес уреди на открито), Община Бургас (реновиране на спортна площадка за скейтборд и БМХ) и Община Севлиево – за текущ ремонт на съществуваща спортна площадка в междублоково пространство.

 

Напомняме, че крайният срок за гласуване за „Площадка на обществото” е 15.10.2009 г. Тогава ще станат ясни и 20-те най-добри проекти, които ще бъдат избрани от групата на съветниците. В нея влизат 21 известни личности от медиите, спорта и местната и централна власт.



За повече информация: www.izberidasportuvash.org

Сподели!