На 28 юни 2016 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ бе учреден Фонд „БОЯ“ .  Фондът е създаден в памет на Бояна Иванчева – фотограф и пътешественик, напуснала този свят в следствие от рядко заболяване. Създаването на Фонда е по инициатива на нейни роднини и приятели.

Фондът  си поставя за цел да предостави ресурси за развитие на учениците и учителите от 18-то СОУ „Уилям Гладстон", където е завършила Бояна. За тази цел ще бъдат подкрепяни инициативи, които: създават подходяща учебна  среда с оглед повишаване на успеваемостта на учениците при усвояване на нови знания; откриват и мотивират силните страни на учениците; подкрепят развитието на преподавателите в училище с цел повишаване на качеството на образованието в училище и др.

Първата дарителска инициатива на Фонда стартира следващата седмица. 2000 картички със снимки, напревени от Бояна ще бъдат пуснати за продажба с блаотворителна цел. Със своите снимки младата жена насочва камерата си с любопитството на спонтанния човек, който се радва на проявленията на живота и в природата, и в града, в панорамата и детайла. Дух и бит, простота и енигма в поредица кадри, които звучат не като спомен, а като жизнерадостна и енергична подкана да намериш своето пътешествие. Средствата събрани от продажбата на картичките ще бъдат използвани за оборудване на кабинет по география в 18-то СОУ „Уилям Гладстон".

Повече за Фонд „БОЯ“, можете да научите тук.

 

Сподели!