„Street dance срещу насилието в училище“ е първият проект, финансиран от Фонд „Гласове“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.  Проектът е избран от Обществения съвет на Фонда след обявен конкурс.

Проектът ще се реализира във Велико Търново от местната Младежка банка. Младежите предвиждат да включат свои връсници в уъркшопи по street dance под надслов: „Street dance вместо насилие“. В уъркшопите ще се вкючат както деца и младежи, склонни към агресивно поведение, така и жертви на насилие в училище. Идеята е танцувайки, всички заедно да развият умения работа в екип, толерантност, асертивно поведение, разбиране и приемание на другия. От Младежката банка планират да предизвикат обществения интерес по темата чрез публични събития и онлайн кампания. Целта е след приключване на проекта да бъде разработен модел за трансформиране на агресията и насилието в творчество чрез силата на танца, а заниманията да продължат под формата на СИП.

Средствата, с които Фонд „Гласове“ финансира идеята на Младежка банка Велико Търново са набрани по време на първия благотворителне концерт „Изкуство срещу насилието“.

Фонд „Гласове“ е създаден при Фондация „Работилница за граджански инициативи“ през април 2016 г. и цели да намали проявите на насилие и агресия сред подрастващите чрез различните форми на изкуство. В рамките на Фонда, женският народен хор „Космическите гласове на България“ организира два благотворителни концерта годишно. Вторият концерт за 2016 г. предстои през месец ноември. Можеш да подрепиш каузата на Фонд „Гласове“ тук.

Сподели!