От днес до 2 декември, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще публикува поредица от материали популяризиращи дарителството в България.

Като продължение на месеца на дарителството,обявен от ФРГИ, в който отбелязваме 100 години от създаването на първата обществена фондация в САЩ, стартираме публикуването на поредица от новини, факти и истории свързани с тенденциите в дарителството у нас.

#GivingTuesday е кампания, която има за цел да обърне вниманието на обществото към  дарителството. Един ден, в който говорим, празнуваме, подкрепяме, даряваме.

Иницативата, може да включва различни събития и дейности, като на 2 декември, 2014, вторник - неправителствени организации, бизнес, читалища, служители, ученици, граждани от цял свят ще празнуват щедростта и човечността.

Идеята е на този ден всеки да дари време, пари, храна, талант, идеи, да разкаже за добри примери на дарители, за да изрази своята съпричастност. 

Присъединете се към нас и бъдете част от една нова традиция свързана с щедростта, като се информирате за възможностите за дарение, които ФРГИ предлага.

Ако искате да дарите за развитие на местната филантропия и да ни помогнете да продължим да създаваме и подкрепяме организации, които работят в тази посока, може да дарите за Програмата за развитие на обществените фондации в България.

 

Сподели!