ФРГИ и „Еврофутбол“ наградиха Спортния талант на публиката – лекоатлетката от Кюстендил Никол Стамболийска. Церемонията се проведе  на 03.04.2014 г., в общината в родния град на състезателката. Атлетката прие символичен чек със сумата на финансирането от ръководителя „Връзки с обществеността“ в „Еврофутбол“ Елица Иванова. Изключително развълнувана, Никол каза:

„Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие и ме подкрепиха! Благодаря най-вече на треньорката ми Цветелина Кирилова! Средствата от „Еврофутбол“ ще бъдат огромна помощ и стимул за мен и съм сигурна, че ми предстои много силна състезателна година и че няма да ви разочаровам.“

Официално 18-годишната състезателка подписа и договора за финансиране, който е на стойност 4 000 лева. Те ще бъдат използвани за осигуряване на екипировка, лагери и възстановяване под дейното ръководство на треньорката й, олимпийската полуфиналистка от Пекин 2008 Цветелина Кирилова.

Именно рекордьорката ни на 1000 м е изиграла важна роля в състезателната кариера на Никол. Тя лично разказа как се е намесила в момент, в който талантливата атлетка е искала да се отказва от спорта. Качествата, които Кирилова изтъкна у младата спортистка - много упорита, талантлива и работлива. И допълни: „Тя няма да ви разочарова! Вярвам, че ще постигне много добри резултати!“

Успех и скорошно достигане на съвършенство в спорта пожела на талантливата състезателка кметът на община Кюстендил Петър Паунов, който бе специален гост и домакин на церемонията. Той благодари на треньорката Цветелина Кирилова, че гласува доверие на децата на Кюстендил, като работи неуморно с тях.

Символичният старт на изпълнението на проекта на Никол бе даден с разрязването на специално подготвена торта. Сред гостите на церемонията беше и директорът на Природо-математическата гимназия "Проф. Емануил Иванов" Ани Кюркчиева, където Никол учи с отличен успех.

Никол Стамболийска спечели убедително в анкетата на ФРГИ и „Еврофутбол” за „Спортен талант на публиката”. Допитването се проведе през март в рамките на програма „Спортни таланти” на фондацията и българския букмейкър. Никол заслужи доверието на ФРГИ и „Еврофутбол” благодарение на получените 910 гласа от общо над 7 700 участвали в гласуването. Така тя стана 33-тият атлет, който се подпомага със средства по програма „Спортни таланти.

Сподели!