Започна набирането на предложения за финансиране по новата програма на ФРГИ в подкрепа на обществените фондации в България, която се финансира от Фондация "Чарлз Стюърт Мот" и Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Програмата ще стимулира развитието на местната филантропия, на ефективни дарителски практики на местно ниво.

 

Чрез подкрепата за разпространение и утвърждаване на модела на обществената фондация в България, ФРГИ ще стимулира общностите да поемат отговорност за своето развитие, като използват ефективно местните ресурси.

Програмата ще предоставя грантове за институционално развитие на съществуващите обществени фондации, членове на Асоциацията на обществените фондации в България, както и на други местни благотворителни организации, които се стремят да усвоят модела на обществената фондация. В допълнение, програмата има за цел да стимулира създаването на обществени фондации в нови населени места (предимно такива с население над 50 000 души) и ще приема предложения за финансиране от инициативни групи, които са в процес на регистрация на обществена фондация.

 

Подаването на документи е текущо, без краен срок. Повече информация можете да получите в раздел ТЕКУЩИ КОНКУРСИ

Сподели!