Ева Кончал и Присила Боярди от European Venture Philanthropy Association ще обучават представители на организациите, подкрепени от Фондация „Работилница за граждански инициативи" на тема  „Оценка на социално въздействие“.  Обучението ще се проведе на 14 юни в Хотел Парк Централ, София.

Лекторите ще запознаят участниците с иновативни модели в съвременната филантропия и социалното предприемачество, които дават възможности за нарастване на капитала и по-гъвкаво финансиране на неправителствения сектор.

European Venture Philanthropy Association  има 214 члена и изградена членска организация в 29 страни. Това е най-голямата, най-бързо растящата и най-диферсифицирана мрежа от организации, които се интересуват от практическо използване на инструментите на венчър филантропията и социалното инвестиране. Мрежата включва топ играчи в това поле - фондации, фондове, банки, бизнес училища, компании - всички те работят за постигане на максимално социално въздействие. Венчър филантропията стимулира местните и чужди капитали да се вливат в нестопанския сектор и спомага за изграждане и стабилност на сектора в държави, където този метод е слабо познат. 

 

 

 

 

 

 

Сподели!