Целта на инициативата е да отпразнуваме щедростта и солидарността, да дарим и да подкрепим общи идеи. Всеки може да се включи като открие нестопанска организация, на която да дари. Инициативата поставя началото на една нова глобална традиция на щедростта.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя #GivingTuesday като член на мрежата TechSoup Global: една от двете глобални мрежи, които са официални партньори на инициативата.

TechSoup Global е нестопанска организация в обществена полза, създадена през 1987 в САЩ с мисия да работи за социална промяна чрез осигуряване на достъп до най-модерните информационни технологии за нестопанските организации от цял свят. Днес мрежата обхваща фондации и корпорации, правителствени и неправителствени организации, социални предприемачи и доброволци, всеки от които допринася за устойчивостта на гражданското общество посредством даряване на технологии, експертиза, или финансова помощ. Мрежата разработва иновативни подходи да помага и там, където в момента няма съществуваща инфраструктура на гражданското общество. Най-важното за членовете на мрежата е да подкрепят хора и граждански организации, които работят за социална промяна в своите общности.

Като част от мрежата на TechSoup Global, ФРГИ разпространява безплатен софтуъер на Майкрософт, Адобе, САП и Семантек до неправителствени организации в България. Годишно ние осигуряваме достъп до най-новите информационни технологии, от които гражданското общество има нужда на повече 100 организации в страната.

Приканваме всички организации, ползващи безплатен софтуъер, разпространен чрез програма TechSoup да подкрепят инициативата #GivingTuesday, като дарят за една от нашите текущи програми.

Включете се в #GivingTuesday като използвате нашия формуляр за онлайн дарения, който ще откриете тук.

 

Сподели!