На 3 февруари Фондация „Работилница за граждански инициаитви“ (ФРГИ) стартира конкурс за кампании, които да популяризират подхода за развитие на деца и млади хора, основаващ се на силните им страни.

Подходът се прилага при работа с деца и млади хора, в риск и изхожда от техните силни страни, а не oт дефиците им.  В социалната работа подходът за силните страни е познат повече като „резилиънс" и с него се поставя ударението върху активното участие на децата и младежите и себеовластяване за преодоляване на трудности и кризи.

Конкурсът е насочен към организациите, които ФРГИ подкрепи през 2015 г. по двете програми за детско и младежко развитие: „Дъга“ 2015 -2017 и Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето.

Подкрепени ще бъдат кампании, които създават нагласи и се опитват да постигнат промяна на подходите за работа с деца и младежи. Приоритетно ще бъдат разгледани иновативни кампании, които показват добро познаване на целевите публики и са дефинирали конкретни послания към тях и които оказват влияние върху поведението на представители на различни целеви публики или институционални практики.

Ако сте представител на една от 42-те организации, получили подкрепа по двете програми за детско и младежко развитие на ФРГИ, запознайте се с условията на конкурса тук

Сподели!