В рамките на четири месеца ФРГИ ще организира множество срещи във всеки Район на Столична община, резултатите, от които ще бъдат обединени в Обществен форум. Идеята е, да се инициират дискусии и да се обърне вниманието на гражданите и местната власт, към една от основните цели на общината за превръщане на София в модерен европейски град с активно гражданско общество, което работи в патньорство с местните институции за повишаване качеството на живот.

Проектът е финансиран от Програма Европа 2014 на Столична Община и има за цел да въвлече гражданското общество съвместно с местната власт, в разработване на политики за повишаване качеството на живот в столицата. Основните точки при изпълнение на дейностите са свързани с насърчаване на сътрудничеството между ангажираните в обществения живот страни. От една страна местна власт и институции, от друга страна гражданското общество (включително НПО, неформални групи и заинтересовани граждани) и бизнес партньори. 

Интересът на ФРГИ към темата за качеството на живот е дълготраен и се изразява най-вече в оказваната от 2001 г. насам подкрепа на различни местни организации да реализират иновативни идеи, свързани с подобряване на различни аспекти от живота на общностите, за които работят: в сферата на образованието, здравословния начин на живот, достъпа до информационни технологии, културното наследство, активната гражданска намеса при възникване на неотложни проблеми и дарителството.  

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община

Програма Европа, 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София

и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

 

 

Сподели!