Основните цели на проекта ГРУВИ: Гражданите Решават и Управляват В партньорство с Институциите са:

- Въвличане на гражданското общество и институциите в диалог за решаване на проблеми в 3 предварително избрани тематични области: инфраструктура, свързана със здравословен начин на живот; социални услуги за възрастни хора и сигурност. Това са основни приоритети в развитието на столицата изведени след проведен Обществен форум през октомври 2014 г. 

- Изработване на анализи във всяка една от избраните приоритетни области на базата на качествено проучване и публична дискусия; формулиране на препоръки към общинските политики и дейността на нестопанските организации в съответните сфери.

- Популяризация на резултатите чрез кампания в интернет с цел достигане до максимален брой граждани.

Интересът на ФРГИ към темата за качеството на живот е дълготраен и се изразява в оказваната от 2001 г. насам подкрепа на различни местни организации да реализират иновативни идеи, свързани с подобряване на различни аспекти от живота на общностите, за които работят.

Реализираният през 2014 г. с подкрепата на Програма "Европа" на Столична община проект за организиране на форум-процес с участие на гражданското общество и институции на местната власт съдейства за определяне на основни приоритетни области на интервенция, които ще превърнат София е модерен европейски град. Важен резултат от предходния проект беше извличането на приоритети, в които съвместните действия на граждански организации и институции ще доведат до по-бърз ефект за повишаване на качеството на живот. Именно тези приоритетни области на интервенция са основен фокус на проучването и анализа в настоящия проект, който се явява надграждащ. Дейностите на настоящия проект ще доведат до укрепване на създадената вече платформа за диалог между граждани и институции и използването й за планиране на конкретни интервенции в избрани от гражданите тематични области.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община Програма "Европа", 2015 г. 

 

 

 

 

Сподели!