От 1 септември неправителствените организации в България могат да се възползват от програмата на Google за организации в обществена полза и да получат достъп до следните продукти на компанията:

  • Ad Grants - осигурява възможност за нефинансово дарение в рекламни импресии в Google на стойност до 10,000 $.
  • YouTube for Nonprofits - предлага допълнителни премиум възможности за НПО да извлекат максимума от техния канал в YouTube.
  • Google Apps - предлага разнообразие от инструменти - от email до Google Docs – с които се редуцират технологичните разходи и се подобряват комуникациите.
 

Всеки един от тези продукти предоставя нови възможности на НПО не само да промотират организацията и дейността си, но и да си сътрудничат по-добре и да повишат своята ефективност, възползвайки се от онлайн услугите на Google.

ФРГИ с удоволствие подкрепя програмата на Google за НПО като валидира кандидатстващите за дарение в България организации по международно приети стандарти. Като си сътрудничим с Google и TechSoup Global ние се надяваме още повече НПО в България да се възползват от възможността да подобрят работата си чрез предлаганите от Google технологии и решения.

Как български неправителствени организации могат да  получат  продуктите на Google?

Посетете Google for Nonprofits website (ако все още нямате профил в Google на вашата организация, ще трябва да създадете такъв). След като вашата организация премине процеса на валидиране, ще получите достъп до програмата чрез профила на вашата организация в Google. Неправителствените организации, които искат да се възползват от услугите Google Apps и Ad Grands трябва да имат собствен домейн (име на сайта). 

За повече информация за възможностите предлагани от Google за вашата организация посетете Google for Nonprofits FAQ Page.

 

Сподели!