В подкрепа на проекта "It Gets Better", Google представи телевизионна реклама, която се излъчва в Щатите и Великобритания, както разбира се и в мрежата. 

 

Кампанията е глобална и се провежда в рамките на проекта „It Gets Better”. Стартът на проекта е даден през септември 2010, когато известният хомосексуален журналист Дан Савидж, потресен от вълната самоубийства на младежи ЛГБТ, заедно с партньора си Тери създава и качва в YouTube видео послание вдъхващо надежда на младите хора подложени на тормоз.

 
Два месеца по-късно проектът It Gets Better Project („Става по-добре”) се е превърнал в световно движение, вдъхновил е повече от 10 000 видео послания, гледани над 30 милиона пъти. До днес, проектът е получил многобройни послания от знамениторсти, организации, активисти, политици и медийни личности включително от президента на САЩ Барак Обама, ХИлари Клинтън, Ан Хатауей, Колин Фарел, Джо Джонас, Ke$ha, Елън ДеДженерис и служителите на The Gap, Google, Facebook, Pixar и много други.

Уебсайтът www.itgetsbetter.org е място където младите лесбийки, гейове, би- или трансексуални виждат, че любовта и щастието могат да са реалност за тях в бъдеще, където могат да потърсят помощ, където хетеросексуалните им поддръжници  могат да подкрепят тях и техните семейства и приятели.

Рекламата на интернет гиганта Google е дело на криейтив агенция BBH Ню Йорк. Освен Лейди Гага, в нея участват още комедийната актриса Рона Камерън, диджей Джоди Харш и, разбира се, инициаторът на кампанията Дан Севидж. Всички те отправят своите послания и разказват за случаи, в които са се чувствали зле и унизени, защото са ги тормозили.

Клиповете от кампанията и рекламата на Google, можете да видите във видео канала на проекта "It Gets Better" eто тук.

Сподели!