Ивайло Иванов - Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ за втора поредна година, остана на крачка от борбата за бронзовите медали в кат. до 81 кг. на олимпийския турнир по джудо в Рио де Жанейро. 22-годишният монтанчанин бе спрян в репешажите от италианеца Матео Маркончани, след като неговият противник направи контраатака и се поздрави със златна точка. В редовното време двамата съперници показаха тактическа игра и не успяха да осъществят нито една успешна атака. Така Иво се нареди на 7-мо място, което е най-доброто представяне на българин на олимпийски игри, след бронзовото отличие на Георги Георгиев от Атина 2004.

Иво започна с победа участието си на татамито в Рио, след като реализира „Ипон“ над холандеца Фрак де Вит. В началото той регистрира „Вадзари“, след което последва „Шидо“ за противника му, а след това и две „Шидо“ за българина. Въпреки това, Иво успя да вземе чистата победа 25 секунди преди края на срещата.

На 1/8-финалите Спортният ни талант победи с „Вадзари“ представителя на Южна Корея - Сьонсу Ли. Първоначално той записа „Шидо“, но в крайна сметка успя да преодолее коравия азиатец. На ¼-финалите българинът се изправи срещу американеца Травис Стивънс, когото го надигра с „Ипон“. Очевидно Стивънс бе един от най-силните в категорията, след като се окичи със сребърния медал. Олимпийски шампион в дисциплината стана руснакът Хасан Халмурзаев. Бронзовите отличия са за Сержу Тома (ОАЕ), победил италианеца Маркончани и японецът Таканори Нагасе.

„Еврофутбол“и ФРГИ поздравяват Ивайло за борбата, непримиримостта и за цялостното му представяне в Рио, като му пожелава още по-големи успехи за в бъдеще!

Сподели!