Джудистът Ивайло Иванов, който постигна седмо място на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро тази година, получи приза на „Еврофутбол“ за Спортен талант на 2016 г., връчен му лично от първият българин, печелил наградата „Пулицър“ – фотографът Стоян Ненов. „За мен е чест да бъда тук сред вас. Благодаря на „Еврофутбол", че оцениха труда ми за втора поредна година. Благодаря на близките ми, треньорите ми и всички останали, че ме подкрепят. Нека така продължат и занапред", сподели 21-годишният спортист.

Българският букмейкър отличи и Денислав Коджабашев за „Спортен талант с увреждания на Еврофутбол“ за 2016. Варненецът се класира на пето място в тениса на маса на параолимпийските игри в Рио.

„Еврофутбол“ е традиционен партньор и генерален спонсор на церемонията „Спортист на годината“, на която вчера – 20.12.2016 г., бе връчена и голямата награда за Спортист на 2016 г. на лекоатлетката Мирела Демирева за отличното й представяне на Игрите в Рио. Събитието се проведе в Зала 3 на НДК и на него бяха връчени ежегодните награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на 2016, както и традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“. Топ спортистите на България за изминалата година бяха определени според вота на спортните журналисти.

Ивайло Иванов и Денислав Коджабашев са част от програма „Спортни таланти", която „Еврофутбол", реализира заедно с Фондация „Работилница за граждански инициативи" за пета поредна година. 

Сподели!