„Компаниите трябва да бъдат убедени, че могат да поемат риск и да финансират каузи, които не са чак толкова популярни, защото този риск се възвръща многократно.“ Това заяви Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ по време на неформална среща между представители на бизнеса и гражданския сектор. Целта на срещата бе да се намери отговор на въпроса „Как компаниите и неправителствените организации намират път един към друг?".

Събитието се проведе на 27 май 2015 г. в сградата на Международния център на УниКредит Булбанк, София, а организатори са Български дарителски форум, Български център за нестопанско право (БЦНП) и Информационния портал за НПО в България. 

След като посочи кои са предизвикателствата, които днес стоят пред партньорството между НПО и бизнеса, Илияна Николова призова за разбиране и от двете страни, защото партньорството е процес и реализирането на проектите изисква време. 

В дискусията се включиха директора на БЦНП Любен Панов, Виктория Блажева, директор „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации" в „УниКредит Булбанк, Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" в Теленор, България и Мая Клевцова, ръководител „Връзки с обществеността" в Societe Generale Expressbank. Модератор на дискусията бе Красимира Величкова от Български дарителски форум. Повече информация за срещата, можете да прочетете тук.

Снимка: www.ngobg.info



 

Сподели!