Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” преобрази кръчма в зала за фехтовка в Ловеч. Това стана благодарение на благотворителната кампания на букмейкърската къща „Избери да спортуваш” съвместно с Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), чрез която се финансират и обновяват спортни терени в България.

На 16.06.2010 г. бившият ресторант „Автогара” на улица „Стара планина” № 1-7 в Ловеч отвори врати за всички желаещи да се занимават с атрактивния и благороден спорт фехтовка.

Точно в 11 часа започна официалната част по откриването с церемония по освещаването на новооборудваната зала. Близо 12 деца проведоха демонстрация под зоркия поглед на треньора Анани Михайлов. Той е дългогодишен капитан на мъжкия национален отбор по сабя, участник е и е победител на европейски и световни първенства, представял е страната ни и на три Олимпийски игри в този толкова древен спорт. Анани Михайлов и най-вече председателят на клуб „Ан гард” – Виктор Таслаков, бяха най-удовлетворени от реализирането на мечтата им за собствен клуб по фехтовка в града под липите. „Мечтата ми да направим подобен клуб е отдавна, но не бях сигурен, че в Ловеч има нужда от такова нещо. Тук винаги са били много далеч от тоя вид спорт, най-вече защото се акцентира върху футбола”, заяви Виктор Таслаков.


Благодарение на финансовата подкрепа на „Еврофутбол” и с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) в Ловеч отвори врати втора спортна зала. Първата площадка, която спечели конкурса на българския букмейкър и ФРГИ, е проект на Сдружение Училищно настоятелство „Христо Никифоров”. В двора на школото могат безплатно да се практикуват футбол, хандбал, волейбол, баскетбол и тенис на маса.


Спортната зала на клуб „Ан гард” в град Ловеч е 10-тия спортен терен, който става факт благодарение на кампанията „Избери да спортуваш” на „Еврофутбол”.

Сподели!