На 12 октомври, концерт с участието на Диманата Сотирова, Moshino, детски фолклорен състав „Шарена гайда“ и театрална формация „Златното ключе“, срещна варненци на открита сцена в Римските терми. Вечерта програмата продължи с безплатна прожекция на филмите „Варна – царицата на Черно море“ и „Писмо в бутилка“.  Инициативата е част от Деня на отворените врати в Малките терми, организирана от „Обществен дартелски фонд за Варна“ и е в подкрепа на националната кампания „Място в сърцето“.

По време на събитието всички посетители имаха възможността не само да се разходят сред един от най-забележителните антични паметници у нас, но и да си закупят специално изработени значки с изображение на емблематичната сграда.  Събраните 652 лева от инициативата  ще бъдат използвани за реставрация, озеленяване и поставяне на ефектвно осветление на Римските бани. Дарителският етап за Варна и за останалите обекти от кампанията, за които средствата са недостатъчни, продължава.

От началото на октомври стартира последният етап от националната кампания. Първият обект, за чийто ремонт бе събрана сумата е църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас. Средствата ще бъдат насочени към възстановяване на фасадата на сградата. Започва ремонтът на „Градинката с мечето“ в Габрово. Там ще бъде изградена нова система за оборотна вода във фонтана. Предвижда се да бъде възстановен и водният басейн под фигуката „Момиче с рибка“. Ремонтни дейности стартираха и в Сливен. Обновяването на параклиса „Св. Мина“ започна с възстановяване на покривната конструкция, а след това ще бъдат ремонтирани входната врата и дворното пространство. 

Подкрепете кампанията като дарите от сърце за „място в сърцето“!

 

Сподели!