По повод стогодишния си юбилей, световния лидер в козметиката L’Oreal представи глобалната си благотворителна програма "100 години, 100 проекта" днес в София.


В рамките на тази програма, Философският факултет на СУ "Св. Климент Охридски" е оборудван с две рампи, автоматичен асансьор и сигнални ленти, които осигуряват лесен достъп и използване на съоръженията на учебното заведение от студенти със специални нужди. Инициативата на L’Oreal за насърчаване на интеграцията, подобряване на качеството на образование и създаването на равни възможности за всички се осъществява съвместно с Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

"Освен финансирането на проекта за факултета, L’Oreal България ще осигури стажове във фирмата на трима студенти с увреждания. Те ще имат възможността да придобият професионален опит. Нашите служители ще бъдат включени в проекта и работейки с новите си колеги, ще разберат техните нужди по-добре и ще подкрепят тяхната интеграция в работната среда", разказа Бригите Стрелър, генерален мениджър L’Oreal Сърбия и България.

L’Oreal отбелязва своята 100-годишнина днес, но вместо голямо празненство, юбилеят ще бъде запомнен с осъществяването на 100 хуманитарни проекта из целия свят, които ще бъдат посветени на развитие на образованието, подкрепа на научните изследвания и повишаване на самоувереността. Българският проект, реализиран от козметичната компания, е още една инициатива, чрез която L’Oreal демонстрира своята корпоративна социална отговорност и желание да направи света по-красив.

Сподели!