Фондация “Работилница за граждански инициативи” отправя покана за участие във второто издание на Лятно училище за общностно развитие на тема “Ролята на практиците, работещи за развитието на общности”, което ще се проведе в Румъния между 8 - 14 Юли 2007 г.

Лятното училище е възможност хора с интерес в областта на общностното развитие да повишат своите познания и да подобрят уменията си за развитие на общности. Програмата предвижда петдневно обучение, в което са включени лекции, практическа работа, дискусии и представяния на добри практики от Централна и Източна Европа. Също така за участниците е организирано посещение на проект в областта на общностното развитие на място. Обучителите са специалисти в областта на развитието на общности от Словакия, Румъния и Чехословакия.

От страна на България могат да участват до 20 представители на граждански организации, местна власт и университети, ангажирани в областта на развитието на общности.

Крайният срок за кандидатстване с формуляр за участие, автобиография и мотивационно писмо е 15 юни 2007 г.

Лятното училище за общностно развитие е съвместна инициатива на ФРГИ, Румънската асоциация за общностно развитие, Партньори Словакия и Алавида (Великобритания) в рамките на проект “Диалог за общностно развитие – теория и практика в Централна и Източна Европа”, финансиран от Европейската Комисия по Партньорска програма – Компонент гражданско общество – България и Румъния 2005.


Прикачени файлове: Invitation_participants.docSummer_school_CD_2007.doc, Application_from.doc

Сподели!