Спортният талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Мариела Николова, се класира на 4-то място в Сребърната лига на завършилото в петък Световно първенство по ветроходство за девойки клас Лазер 4.7, което се провежда в холандския град Медемблик. 17-годишната варненка се представи колебливо в първите три дни и не успя да се нареди сред първите 64 състезатели, които продължиха участието си  в Златната лига. Така, във втората част на шампионата, Мариела се надпреварваше с останалите 63 лодки. Това й донесе спокойствие и тя стабилизира изявите си, като дори в 7-та гонка записа 5-то време.

От събота, 15.08 започна и шампионата в клас Лазер Стандарт, където участва брата на Мариела – Даниел Николов. Гонките започват от днес.

Още един Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ ще представя България на Световно първенство – това е вицешампионът от Москва 2014 на едноместен каяк Мирослав Кирчев. Състезанието е от 19-ти до 23-ти август в Милано, а на него ще се разпределят квотите за Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина.

На снимката: Мариела Николова

 

Сподели!