На 20 декември 2006 г. Мария Гроздева посети два Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. В дом „Олга Скобелева”, гр. Пловдив тя подари телевизор, а в дом „Българка”, гр. Стара Загора - аудио уредба.


Парите за това дарение са събрани от служителите на Първа инвестиционна банка (ПИБ) по време на Коледното тържество на компанията чрез благотворителна акция. ПИБ се обърна към Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за съдействие за ефективно разпределяне на набраните средства. ФРГИ реши да направи дарения по Коледа от името на банката на домове за деца и юноши, които са подкрепени по втората сесия на Фонд “Социална отговорност на ПИБ”.


Подпомагането на децата винаги е било приоритет в социалната дейност на ПИБ и затова през 2004 година, съвместно с ФРГИ, бе създаден фонд „Социална отговорност на ПИБ”. Фондът финансира проекти в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. Подкрепените проекти са насочени към създаване на условия и умения у децата за по-независим живот след напускането на домовете. Досега чрез фонда са отпуснати над 45 000 лева и са финансирани 12 проекта. В момента се набират нови проектни предложения за третата сесия на фонда.


Тази година Първа инвестиционна банка за първи път връчи и стипендия за обучение във Висше учебно заведение. Стипендията беше дадена на Миглена Петрова от ДОВЛРГ “Олга Скобелева” в гр. Пловдив за продължаване на образованието й в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.


Една от целите на ръководството на ПИБ през следващата година е да включи активно всички свои служители в реализираните социални кампании като част от стратегията си за подобряване на социалната политика.

Сподели!