Фондация „ И АЗ МОГА”, която спечели наградата „Заедно” 2010 на ФРГИ за най-добра благотворителна кампания, вече има още един поддръжник в лицето на световноизвестният рок барабанист Мат Сорум, който през 90-те години е част от култовата група Guns N’ Roses, а днес от Velvet Revoler.

Алекс Тодоров (посланик на добра воля на „ И АЗ МОГА” в Америка), брат на клавириста от D2 и студиен инжинер в студиата на Мат, запознава една вечер в рок клуб в Ел Ей президента на фондацията Нели Радева с музиканти, сред които са Мат, басистът на The Cult – Крис Уайз и други. Там Мат проявява сериозен интерес към „ И АЗ МОГА” и кани Нели на парти в къщата си, по случай Деня на независимостта.

Там присъстват Darling Stilettos – рок-групата, в която участва и приятелката на Мат – Ейс Харпър, както и други млади банди. Всички те проявяват интерес към "И АЗ МОГА" и желаят да подкрепят каузата, като посетят България.

На партито Мат и Нели обсъждат бъдещите съвместни проекти и инициативи, чрез които барабанистът би могъл да се ангажира към каузата. Там се ражда и идеята за спонтанна фотосесия, в подкрепа на "И АЗ МОГА", която се осъществява в собственото студио на Мат – Drac Studio в Лос Анжелис.

Силно повлиян и вдъхновен от "И АЗ МОГА", Мат изявил желание да посети България съвсем скоро. Дотогава той активно работи по предстоящи изненади. Чрез тях музикалната звезда ще покаже, че проблемите на децата с множествени увреждания, популяризирането им и подпомагането чрез изразните средства на изкуството е световна кауза, около която всички можем да се обединим.

Сподели!