Спортният талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Мирослав Кирчев, спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. На завършилото Световно първенство по кану-каяк в Милано 25-годишният русенец зае 7-о място на 1000 метра едноместен каяк, с което подпечата визата си за Бразилия. Шампион стана Рене Холтен Поулсен (Дания). В неолимпийската дисциплина на 500 метра Мирослав е 6-ти, на 2 секунди от датчанина.

Още много успехи завоюваха Спортните таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“. Илияна Стоилова зае престижното 18-о място в комплексното класиране на Държавното първенство по фънборд. Софиянката кара с новото си ветрило от 7.7 кв. м. и дъска с обем 129 литра, които „Еврофутбол“ и ФРГИ  й осигуриха. Времето в събота в Бургас бе много неблагоприятно, със силен вятър (9-10 м/с) и прибойни вълни от около 3-4 бала, което отказа от участие останалите жени, но не и Илияна. Поради лошите метрологични условия гонките в неделя не се състояха и се взеха предвид резултатите от първия ден.

Във Варна, на ветроходната регата „Бинго Аутомат 2015“ друг талант – Мариела Николова се нареди първа при момичетата и трета в общото подреждане в клас „Лазер 4.7“. Първите два дни, 19-20.08. се проведоха общо шест гонки, а в последния ден – 21.08 отново лошото време не даде шанс на състезателите да покажат уменията си. С доброто си представяне Мариела има значителни шансове да участва на Балканското първенство в Сърбия. Нейният брат – Даниел Николов, остана на 63-о място в Сребърната група на Световното първенство по ветроходство в клас „Лазер Стандарт“ в Мадемблик (Холандия). Лошият си резултат Даниел отдава на изключително силния вятър и леките му килограми, които му пречеха да управлява добре лодката.

Боряна Калейн спечели многобоя и златото на въже и бухалки при девойките старша възраст на провелия се събота и неделя международен турнир за приз „Царица Маргарита“ във Варна. Боряна, която на 23.08 навърши 15 годни, постигна 14.550 на въже и 14.750 на бухалки. В клубната надпревара другият талант на фондацията и  българския букмейкър – Натали Маринова, спечели три сребърни отличия – в многобоя, на топка и на бухалки и зае 4-то място на въже и обръч.

Денислав Коджабашев преодоля квалификациите на силния турнир по тенис на маса „Асарел България оупън“, който се проведе от 19-ти до 23-ти август в новата спортна зала в Панагюрище. Българският параолимпиец постигна победа и загуба в предварителна група 1, което му бе достатъчно да продължи на 1/16-финалите. За съжаление там Дени отпадна от 41-вия в света Донхюн Ким (Република Корея), който го отстрани с 4:1 гейма (11:9, 11:4, 9:11, 11:8, 12:10). Накрая Ким триумфира в надпреварата при мъжете, в турнира до 21 години, и на двойки.

На снимката: Боряна Калейн

Сподели!