В Международния ден на младежта, екипът на Младежка банка Перник организира фондонабирателна кампания. Днес в близост до сцената в градски парк на Перник, гости и жители на града могат да се включат в ателиета за ръчно изработване на бижута и сувенири от хартия. Организаторите от Младежка банка Перник са подготвили и благотворителен базар на сувенири с морска тематика.

Благотворителната инициатива е част от традиционния Младежки фестивал, който се организира за седма поредна година от Консултативният съвет за младежка политика, гр. Перник.

Събраните средства ще подпомогнат дейността на Младежката банка и ще бъдат разпределени за финансиране на няколко младежки проекта, насочени към развитието на града.

Младежка банка Перник е една от 13-те Младежки банки в страната, които Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя. Моделът е въведен от фондацията още през 2012 г. и представлява уникален метод за въвличане на младите хора в дейности, полезни за общността.

Младежката банка представлява комисия за отпускане на грантове, управлявана изцяло от млади хора, която показва младежката гледна точка във филантропията и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място.

В момента у нас с подкрепата на ФРГИ работят общо 13 Младежки банки в градовете:  Бургас, Стара Загора, Кюстендил, Дупница, Монтана, Габрово, Сливен, Лом, Видин, Пазарджик, Шумен, Перник и София.

На снимката: Част от екипа на Младежка банка Перник

 

 

Сподели!