Защо е важно младите хора да са активни и да работят за промяната на своя град? Как могат да реализирани идеи си и от къде да потърсят подкрепа? Отговор на тези и още въпроси ще даде  обучението  за създаване на  младежки проекти на Младежка банка София.

Събитието ще се състои на 30 януари от 13:00 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща“. Младежи от ученически и студентски съвети, както и от доброволчески, благотворителни и други неформални групи ще научат как се създават младежки прокети и ще бъдат запознати с модела Младежка банка като метод на въвличане на младите хора в дейности в полза на общността.

Младежка банка е екип от млади хора на възраст между 16 и 25 години, които набират дарения, организират конкурси за финансиране и отпускат грантове за младежки проекти. Грантовете от младежките банки създават пространство за изява на таланти, подкрепят уязвими групи и развиват младежките общности. По време на събиието екипът на Младежка банка София ще разкаже и подробности около старта на кампанията за набиране на младежки проекти.

Моделът „Младежка банка“ е въведен у нас през 2012 г. от Фондация „Работиница за граждански инициативи“. От тогава над 350 младежи са обучени как се набират и разпределят средства, а близо 23 000 са получили подкрепа от екипите на Младежките банки да реализират своята идея. През 2016 – 2017 година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ поркрепя на национално ниво 14 Младежки банки в 14 града: Видин, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Лом, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, София, Стара Загора и Шумен. Повече за програмата ще научите от тук.

Ако ти си на възраст от 16 до 25 години, ако имаш идея как да превърнеш София в по-добро място за младите хора, ако искаш да придобиеш нови знания и умения и да бъдеш лидер в създаването и управлението на дарителски програми, запиши се участие в събитието тук

Сподели!