За втора поредна година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ организира среща на представители на Младежките банки от цялата страна. 25 младежи се събраха на 10 и 11 май в центъра за култура и дебат „Червената къща“  за да обменят опит и знания, да споделят успешни практики и инициативи в областта на младежката филантропия.

По време на двудневната среща младежите имаха възможност да се запознаят и да разкажат за програмата Младежка банка. Даниела Пенчева, координатор на Младежка банка – Русе сподели: „За мен Младежка банка е възможност за включване на младите хора в обществения живот. Вярвам, че младежите наистина могат да променят заобикалящата ги среда, защото промяната идва от нас – младите. Младежка банка има силата да въвлича хората в кауза и заедно с тях да направи нещо полезно за цялата общност.“

В рамките на два дни участниците споделяха, разискваха и се забавляваха „Ние всички сме едно цяло и трябва да споделяме както положителните примери, така и лошия опит, защото той учи“, призова координаторът на Младежка банка – Лом, Миленко Миленков. Младежите разказаха не само с какво тяхната работа е допринесла за развитието на общността, но и какви са ползите от участието им по прокетите.

Представителите на Младежките банки се включиха в различни интерактивни игри, развиващи умението за работа в екип и лидерството. Част от тях разиграха сценки за успешното представяне на Младежката банка пред общността. Презентацията за устойчивост на младежките банки предизвика диалог за тяхното бъдеще и дискусия за подобряването на взаимодействието с общността.

 „Успехът на Младежката банка зависи от мотивацията, от вярата в каузата. Затова всеки на първо място трябва да си отговори на въпроса защо е част от тази организация, каква е наговата кауза и какво иска да промени.“, сподели Даниела Пенчева в края на дискусията.

Повече снимки от срещата може да видите тук.

Повече информация за програмата тук.

Сподели!