1 юни 2007 г. – денят на детето в град Айтос беше отпразнуван с песни и танци по повод откриването на петата последна спортна площадка от кампанията „Печелиш и помагаш”, организирана съвместно от „Еврофутбол” и ФРГИ. Различното при нея е че е единствената от петте, която е с тревно покритие.

Изграждането на спортната площадка в град Айтос е част от програмата "Спорт в свободното време", която е съвместна инициатива на “Еврофутбол”, Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и "Държавна парично-предметна лотария" (ДППЛ). "Спорт в свободното време" е част от кампанията “Печелиш и помагаш” и се финансира от Еврофутбол и средствата на втория целеви тираж на ДППЛ.

На площадката в град Айтос е монтиран специален еко-развлекателен център за деца, който е изграден изцяло от доброволния труд и ентусиазъм на момчетата и момичетата от “Новия квартал”. Тя е оборудвана с люлки, пясъчник, беседка, пързалка и др. На тревния еко-терен са поставени вратички за мини футбол.

Кметът на Айтос - Евгени Врабчев откри еко-терена и даде официален старт на футболния турнир, а всички участници и гости получиха награди от „Еврофутбол”.

Площадката в Айтос е последната от общо петте (останалите са в гр. Карлово, село Марково, Каварна и София), които бяха възстановени с финансовата подкрепа на "Еврофутбол" като част от инициативата - “Набиране на средства за изграждане на площадки за развлечение и спорт в отговор на стреса и агресията”.

След приключването на втория целеви тираж на ДППЛ, 11% от набраните средства ще отидат за създаването или реновирането на още спортни терени в цялата страна.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) избра петте площадки, които „Еврофутбол” да финансира, чрез конкурс, наречен „Конкурс за инициативи, които решават конкретни проблеми на хората от дадено село, квартал или град”.

Сподели!