На 13 май 2007г. в с. Марково, община "Родопи", започна реновирането на спортна площадка, намираща се в рамките на парка на селото. Целта на инициативата е площадката да се превърне в място за активен отдих за хората от с. Марково.

Реновирането на спортната площадка в с. Марково е част от програмата "Спорт в свободното време", която е съвместна инициатива на “Еврофутбол”, Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и "Държавна парично-предметна лотария" (ДППЛ). "Спорт в свободното време" е част от кампанията “Печелиш и помагаш” и се финансира от Еврофутбол и със средствата на втория целеви тираж на ДППЛ.

В деня на старта на инициативата - 13 май 2007 площадката беше почистена, бяха проведени три спортни състезания и беше организирана дискотека на открито. Над 50 деца участваха в почистването на парка и в състезанията. На събитието присъстваха Йордан Шишков, кмет на община “Родопи”, Маргарита Лулова, PR мениджър на Еврофутбол и Юрий Вълковски, мениджър Финансирания на ФРГИ”.

Реновирането на площадката се извършва по инициатива на Народно читалище "Алеко Константинов" в с. Марково.

Реновирането на площадката включва поставянето на стойки за баскетболни кошове, стойки за волейболни и тенис мрежи, поставянето на пейки и осигуряването на постоянно осветление. Също така ще бъде направен ремонт на оградната мрежа и ще бъдат боядисани съществуващите пейки и съоръжения.

Снимки от събитието може да видите в Галерия.

Сподели!