На 18 май 2007 г. в град Каварна беше открита втората спортна площадка, построена като част от кампанията "Печелиш и помагаш" за месец май.

Изграждането на спортната площадка в гр. Каварна е част от програмата "Спорт в свободното време", която е съвместна инициатива на “Еврофутбол”, Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и "Държавна парично-предметна лотария" (ДППЛ). "Спорт в свободното време" е част от кампанията “Печелиш и помагаш” и се финансира от Еврофутбол и със средствата на втория целеви тираж на ДППЛ.

Изграждането на площадката в гр. Каварна се извърши от сдружение за екология и устойчиво развитие "Гетиа Понтика", което в края на 2006 г. кандидатства в конкурс, организиран от ФРГИ.

Площадката в Каварна е втората от петте, след с. Марково, която бе открита през месец май от Еврофутбол и ФРГИ. Останалите терени за спорт и развлечение са: гр. София, гр. Карлово и гр. Айтос. 

В рамките на програмата "Спорт в свободното време"  също така ще се финансира идеята на “Гетиа Понтика” за създаване на условия за развиване на непрофесионалното колоездене чрез монтиране на постоянни велопаркинги на 20 централни места в Каварна. Ще бъдат поставени и табели за безопасно движение на различни места в града.

Спортната площадка в Каварна беше открита от заместник-кмета на града Митко Недев. От името на община Каварна г-н Недев обеща, че в скоро време терена ще бъде наново асфалтиран, като по този начин засвидетелства ангажираността на местната власт към проекта.

В организираната надпревара с велосипеди се включиха 30 участника, които бяха разделени в пет възрастови групи - момичета, момчета, юноши-младша и юноши-старша възраст и мъже. Състезанието представляваше преминаване през всички съоръжения за време.

Наградите на спечелилите състезанието бяха връчени от Елица Иванова, специалист “Връзки с обществеността” в Еврофутбол, Димитър Цолов, мениджър-обучения във ФРГИ, Митко Недев и Георги Георгиев, член на УС на Сдружение “Гетиа Понтика”.

Събитието приключи с концерт на групи “Джереми” и “ Акцес."

Снимки от събитието може да видите в Галерия.

Сподели!