На 30 май 2007 г., в столичния квартал Сухата река, беше открита третата спортна полщадка от кампанията „Печелиш и помагаш”, организирана съвместно от „Еврофутбол” и ФРГИ. Кметът на Столицата г-н Бойко Борисов официално откри реновираната спортна площадка и заедно с Николай Дамянов и Николаос Арсенопулос, управители на „Еврофутбол”, срязаха символната лента.

Изграждането на спортната площадка в кв. Сухата река, зад бл. 18 е част от програмата "Спорт в свободното време", която е съвместна инициатива на “Еврофутбол”, Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и "Държавна парично-предметна лотария" (ДППЛ). "Спорт в свободното време" е част от кампанията “Печелиш и помагаш” и се финансира от Еврофутбол и средствата на втория целеви тираж на ДППЛ.

Площадката в столичния квартал Сухата река е с размери 20/30 метра и разплага със съоръжения за футбол на малки вратички, баскетбол и волейбол. Тя е третата от петте, след тези в гр. Каварна и с. Марково, които бяха открити през месец май от Еврофутбол и ФРГИ. Останалите терени за спорт и развлечение са в гр. Карлово и гр. Айтос.

По повод официалното откриване на спортната площадка беше организиран футболен турнир между отборите на Нова телевизия, радио „Дарик” и читалище „Неофит Бозвели”, което взе първата награда.

В рамките на откриването на реновираната спортна площадка бяха организирани баскетболни и футболни състезания и надпревара за майсторски умения, в които взеха участие над 50 децата от кв. Сухата река.

Наградите на “Еврофутбол” бяха връчени на победителите от г-жа Илияна Николова, Изпълнителен директор на ФРГИ.

Снимки от събитието може да видите в Галерия.


Сподели!