На 31 май 2007 г., в град Карлово, беше открита четвъртата спортна полщадка от кампанията „Печелиш и помагаш”, организирана съвместно от „Еврофутбол” и ФРГИ. Тя беше официално открита от изпълнителния директор на Общинската агенция за Устойчиво развитие (ОАУР) Николай Енчев, по чийто проект бе финансирана площадката и кметът на град Карлово- Емил Кабаиванов. Присъстваха и членове на Общинския съвет, начело с председателя Стойо Караченски.

Изграждането на спортната площадка в град Карлово е част от програмата "Спорт в свободното време", която е съвместна инициатива на “Еврофутбол”, Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и "Държавна парично-предметна лотария" (ДППЛ). "Спорт в свободното време" е част от кампанията “Печелиш и помагаш” и се финансира от Еврофутбол и средствата на втория целеви тираж на ДППЛ.

Площадката в град Карлово е с размери 24/12 метра и на него са поставени нови малки вратички за футбол, табла за баскетбол (дарени от община Карлово) и пилони за мрежа за волейбол. Спортната площадка е оборудвана и с осветление, което ще позволи да бъде използвана и вечерно време. Тя е четвъртата от петте, след тези в столичния кв. Сухата река, гр. Каварна и с. Марково, които бяха открити през месец май от Еврофутбол и ФРГИ. Последният терен по програмата за спорт и развлечение е в гр. Айтос.

Новата площадка стана арена на турнири по стрийтбол и футбол. Те се проведоха в периода от 28.05 до 31.05.2007 г. В надпреварата се включиха 32 отбора в баскетболното състезание и 12 – във футболното. Те бяха разделени в две възрастови групи. За всички, класирали се на първите три места, бяха осигурени награди от “Еврофутбол” и община Карлово. С най-много подаръци си тръгна СОУ “Христо Проданов”, който излъчи два отбора-победители в турнира по стрийтбол. Кметът на Карлово обеща, че този месец на новата площадка ще бъде проведен още един турнир за наградите на Общината.

Различното при тези пет площадки е, че те поощряват гражданските инициативи за подобряване на условията на живот. Две от изискванията на конкурса бяха да бъде осигурено и друго частично финансиране, а реализацията на проекта да се извърши с доброволен труд от страна на инициаторите.

Сподели!