На 14 април се проведе традиционният Ден на НПО, организиран за шеста поредна година от ФРГИ и "Майкрософт" България. Темата на събитието тази година бе "Технологии за добри каузи". В рамките на инициативата три организации споделиха опит по темата: „Дигитални комуникации – добри практики на граждански организации“. Първа се представи Ана Коларова от Национална мрежа за децата. Тя сподели как се използват дигиталните комуникации за застъпничество. Представители от читалище „Заря - 1902г.“, с. Вакарел споделиха как се създава дигитална библиотека, а сайтът pravatami.bg бе представен от един от неговите създатели. 

 Над 90 представители на неправителствените организации от цялта страна имаха възможност да се запознаят и с Windows 8.1 и Office 365, представени от лекторите от "Майкрософт" България. ФРГИ предлага като дарения пакет на Office 365 за неправителствени организации, по програмата Tech Soup.

 По време на дискусията всеки от участниците имаше възможност да сподели своя опит с програмите и да потърси отговори на въпросите по различните теми.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

Сподели!