"Народно събрание на Република България,
София 1169, пл. "Народно събрание" 2; тел. 939 39, факс. 981 31 31,
email: infocenter@parliament.bg

Кампанията „Спорт срещу остеопорозата” е добра възможност да насочим вниманието към риска от заболяването и да насърчим хората да направят въпросите на костното здраве свой приоритет. С участието си в лечебната тренировка ние се присъединяваме към подкрепата за повишаване на информираността на гражданите за болестта, възможностите за превенция и намаляване на риска от заболяване и достъпната ранна диагностика във всяка възраст. Като нация и като отделни индивиди ние трябва да намалим бремето на фрактурите, така че да водим независим живот, и да предпазим от заболяването бъдещите поколения.

Хората никога не са прекалено стари или прекалено млади, за да предпазват костите си. Физическата активност и балансираното хранене са от изключително значение за предпазване от остеопороза. Изследванията показват, че една от две жени и един от четирима мъже над 50 години ще претърпят свързана с остеопорозата фрактура в даден момент от живота си. Отправяме специално предизвикателство към жените: направете най-доброто за вашите кости.

Като представители на законодателството и в лично качество ще продължим да подкрепяме усилията на здравните институции, неправителствените организации и бизнеса в областта на превенция на остеопорозата."



Ася Михайлова, народен представител от ОДС,
Антонела Понева, народен представител от ДСБ,
Валентина Богданова, народен предтсавител от КБ,
Д-р Ива Станкова, народен представител от КБ,
Мима Василева, народен представител от НДСВ,
Д-р Нигяр Сахлим, народен представител от ДПС,
Снежана Гроздилова, народен представител от НДСВ

Сподели!