Първото издание на Лятно училище по общностно развитие - България 2006 приключи на 17 септември.

В продължение на осем дни 40 представители на български и румънски неправителствени организации, държавни институции и студенти споделяха опит от работата си, придобиваха нови знания и практикуваха специфични умения в областта на общностното развитие.

Ето какво споделя един от българските участници в Лятното училище:

"Бях една от участничките в Лятното училище и си позволявам публично да благодаря на проектния екип за предоставената възможност, на всички участници от България и Румъния, да осмислим в дълбочина общностното развитие.
Авторите на проекта и организаторите са съумели да изберат най - актуалните теми и проблеми , свързани с мобилността и устойчивостта при решаване на конфликти и вземане на решения в общността.
Присъствала съм на много семинари и обучения, но в толкова тематично - ползотворна и наситена програма не съм участвала. Всичко беше поднесено с много мярка, вещина и професионализъм. Треньорите бяха на изключително високо ниво, ерудицията и опитът им от фасилитиране на ключови събития бе демонстриран във всяка работна сесия.
Атмосферата беше много творческа, не се усещаше работата от 9 до 21 часа. Презентациите демонстрираха настоящия ход на общностното развитие в България и Румъния.
Изразявам искреното си уважение към труда, усилията и творческото вдъхновение, с което проектният екип е сътворил това събитие.
Това е мнението на всички участници, с които се разделихме с тъга, приятелски чувства и намерения за бъдещи срещи и съвместни изяви.
Благодарим Ви!!!"

Пенка Пеева, Кърджали


Екипът на ФРГИ благодари на всички, които взеха участие и направиха възможно Лятно училище по общностно развитие - България 2006 да се превърне в събитие, вдъхновяващо и даващо енергия да бъдем всички по-добри в това, което заедно правим!

Сподели!