На 12 август от 18:00 часа в Арт салона на Радио Варна, Фондация „Обществен дарителски фонд Варна“ връчи традиционните награди за принос в дарителството. Наградите бяха присъдени в три категории: развитие на дарителството, най-активен дарител и медийно отразяване на дарителски кампании.

На събитието присъстваха представители на граждански организации, дарители и партньори на Обществения фонд във Варна.  Наградата за най-активен дарител бе връчена на две фирми:  „Лун Арт ЕООД“ с управител Веселина Влайкова и Надя Вълкова, Председател на „Здравно туристически център Неда“. В категория развитие на дарителството бе отличена проф. Анелия Клисарова за принос при учредяването и институционалното развитие на Обществен дарителски фонд за Варна. Наградата за медийно отразяване на дарителски кампании, както и за популяризиране дейността на фонда бе връчена на БНТ2.

Обществен дарителски фонд Варна" е създаден преди три години. От тогава е подпомогнал 36 неправителствени организации и е финансирал десетки проекти на местно ниво.

Обществен дарителски фонд Варна" е една от десетте обществени фондации, които Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) подкрепя по Програмата за развитие на обществените фондации. Благодарение на програмата ФРГИ съдейства за утвърждаване на местното дарителство като фактор за развитие на общностите в десет български града: Бургас, Варна, Габрово, Лом, Монтана, Русе, Сливен, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол. 

Сподели!