Осем медала спечелиха Спортните таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“ на Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст, който се провежда на 13 и 14 май на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Никол Стамболийска, Викториа Тенчева и Петър Пеев се окичиха със златните медали, тримата, заедно с Вержиния Рангелова взеха още четири отличия от първенството.

 Никол Стамболийска се пусна в нетрадиционната за нея дисциплина от 400 метра и на два пъти коригира личните си постижения. 18-годишната атлетка от Кюстендил стори това в сериите – 58.69 сек, а след това и на финала - 57.78 сек. Това й осигури златото и първа титла за Цветелина Кирилова като треньор. Днес, Никол завърши втора на 200 метра отново с лично постижение – 25.63 сек. В същата дисциплина Мирела Ванчева е 11-та.

Злато и бронз взе Викториа Тенчева – Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ за втора година. Тя преодоля препятствията на 100 метра за 14.33 сек. и остави на повече от секунда след себе си друг талант на фондацията и българския букмейкър – Вержиния Рангелова. Преди дни Вержи  грабна титлата от шампионата на атлетите младша възраст и сребърния й медал с лично постижение от 15.58 сек. при по-големите е показател за нейния потенциал. Утре състезателката на „Химик“, гр. Костинброд ще представя България на Балканските игри, които са отново в Сливен. В сряда Вики грабна и бронза на 200 метра гладко бягане с време 25.89 сек.

Друг спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Петър Пеев, попълни колекцията си с три медала – златен, сребърен и бронзов. Насрещният вятър от 1,7 м/сек. не му попречи да триумфира на 200 метра, като записа 22.56 сек. На 100 метра 17-годишният софиянец регистрира 11.01 сек. и остана втори след победителя Виктор Стратиев от Левски. Пепи спечели и бронзово отличие с отбора на Атлетик София в щафетата 4х100 метра.

Сподели!