Спортният талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Паолина Попова, спечели бронзов медал от турнира по фигурно пързаляне за юниори Норт Шор Опън (North Shore Open), което се проведе на 30.05.2014 г. в САЩ. Първа се класира представителката на домакините Ребека Пенг - една от най-перспективните американски състезателки, с трето място на финала на шампионата на Съединените щати. Втора е друга българка – Теодора Маркова, която от години живее и тренира в Америка. В надпреварата, провела се близо до Бостън, участваха близо 240 фигуристки от щатите Масачузетс, Кънектикът, Вермонт, Ню Хампшир, Мейн, Род Айланд и Ню Йорк. Всички те се състезаваха в най-различни категории, една от които е  „Театър на леда" – нова съдийска дисциплина, в която отбори играят "мини" представления.

Днес Поли се прибра от 2-месечен лагер в САЩ, където се подготвяше под ръководството на видния украински треньор Сергей Вайпан благодарение на финансирането от „Еврофутбол“ чрез програма „Спортни таланти“ на ФРГИ.

Друг Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Диянка Давидова, се класира на девето място на Националния шампионат по планинско бягане, което се проведе на 01.06.2014 г. в Пирдоп. Състезателката на клуб „Атлетик 91“ - Велико Търново преодоля 8-километровото трасе с денивелация от 530 метра за време 52.27 мин. Първа финишира Милка Михайлова с 42.31 мин.

Лидия Иванова – Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ за втора година, бе почетен гост на плувен клуб FD Club навръх Деня на детето. Тя направи демонстрация на всичките четири стила през близо 130 малчугани, след като бе специално поканена в качеството си на като една от най-добрите ни родни състезателки в плуването. Децата от своя страна показаха какво са научили през годината в различните дисциплини, а басейна на хотел „Кемпински“ бе огласян от гордите викове и ръкопляскания на родителите. Накрая всеки един млад плувец получи картичка с автограф от Лидия и професионални съвети за бъдещата си кариера.

Сподели!