Награда в категорията "Най-голям принос чрез доброволен труд на служители" получи Първа инвестиционна банка на церемонията по връчването на наградите "Най-голям корпоративен дарител", която Българският дарителски форум организира за пета година.

ПИБ е първата българска банка, която създаде фонд за осъществяване на отговорни дейности съвместно с ФРГИ. Фонд „Социална отговорност на ПИБ” е насочен към работата с деца и юноши, лишени от родителски грижи, която винаги е била приоритет в социалната дейност на банката. Години наред банката отделя средства за деца от домовете, като откликва на конкретни молби и помага предимно за подобряване на битовите условия в домовете.

Създаването на Фонда е изключителен пробив и прецедент в отношенията между корпоративния български бизнес и нестопанския сектор в България. За пръв път българска финансова институция се договаря с водеща фондация, като й поверява управлението на специален фонд. Средствата за благотворителност се разпределят на проектен принцип с цел постигане на устойчиви резултати.

Инициативата "Ден на отворените врати" е част от програмата на Фонд "Социална отговорност". Всяка година Първа инвестиционна банка посреща в някои от своите офиси и клонове деца от домовете за деца, лишени от родителски грижи. На тези срещи децата показват своите умения на служителите на Банката. От своя страна служителите на ПИБ им разказват за своята работа като банкови служители, запознават ги с дейността на Банката, разговарят с тях и обменят идеи.

Сподели!