Първа инвестиционна банка, Велмар България и Мерцедес Бенц организират официално представяне на бижута, вдъхновени от Античността, като процент от всеки продаден уникат ще отиде за кампанията на ФРГИ “Моите корени”.


Представянето на ювелирните изделия ще се състои на 8 декември 2006 г. в хотел “Шератон” в София.


Бижутата са изработени в стила на накитите на няколко древни цивилизации – египетската, тракийската, гръцката, римската и келтската. По-голямата част от ювелирните изделия са вдъхновени от антични накити по нашите земи, с което организаторите на инициативата искат да покажат и акцентират върху древното културно наследство на България.


Идеята за изработката и официалното представяне на бижутата-уникати е на д-р Валентина Григорова – Генчева, началник-отдел “Злато и нумизматика” в Първа Инвестиционна Банка и Мария Цонева – Иванова, основател и собственик на “ВЕЛМАР България”.


С подкрепата на кампанията “Моите корени” инициаторите на настоящата инициатива създават мост между различните културни епохи на България и допринасят за опазването и популяризирането на богатото културно наследство на страната ни от Античността до наши дни.

Сподели!