Първата кандидатура по стипендиантската програма на ФРГИ и SAP Labs България вече е факт, само ден след обявяването на конкурса. Кандидатурата е изпратена от първокурсник от факултета по Информационни науки на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

На 15 септември ФРГИ и SAP Labs България обявиха конкурса по новата им съвместната инициатива „Study iT First”. Програмата цели да подкрепи професионалното развитие на студенти от първи курс в ИТ специалност чрез месечна стипендия, менторство и възможност за стаж по специалността.

Конкурсът по програмата е отворен до 15 октомври, а в него могат да участват студенти от първи курс, обучаващи се в българско учебно заведение в ИТ специалност.

Одобрените кандидати ще получат месечна стипендия в размер на 400 лв. за две академични години, ще придобият ключови ИТ знания, умения и работни практики със съдействието на личен ментор и ще имат възможност да стартират професионалната си кариера в SAP Labs България със стаж на непълен работен ден по време на лятната ваканция между първи и втори курс.

Повече информация за стипендиантска програма „Study iT First”, както и необходимите документи за кандидатстване ще намерите на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

 

 

Сподели!