Първата сума от 137.50 лева от продажба на бижу-уникат постъпи по сметката за кампанията “Моите корени” на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).


Бижутата са изработени по инициатива на д-р Валентина Григорова – Генчева, началник-отдел “Злато и нумизматика” в Първа Инвестиционна Банка и Мария Цонева – Иванова, основател и собственик на “ВЕЛМАР България”.


Ювелирните изделия са изработени в стила на накитите на няколко древни цивилизации – египетската, тракийската, гръцката, римската и келтската. По-голямата част от бижутата са вдъхновени от антични накити по нашите земи, с което организаторите на инициативата искат да покажат и акцентират върху древното културно наследство на България.


Бижутата-уникати бяха официално представени на 8 декември 2006 г. в хотел Шератон в София.


Подкрепяйки кампанията “Моите корени”, инициаторите на създаването на ювелирните изделия допринасят за опазването и популяризирането на богатото културно наследство на България от Античността до наши дни. Ние, Фондация “Работилница за граждански инициативи”, сме изключително благодарни и признателни, че те избраха нас за партньор в това благородно начинание!

Сподели!