Пътуващата изложба на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ , „Пазители и традиции“  ще бъде част от Националния фестивал ,,Традицията среща бъдещето” в село Ясен, общ. Плевен.

Вече шеста поредна година фестивалът среща самодейни читалищни колективи от различни крайща на странат, които представят своите фолклорни и съвремени танци, песни, сценки и приказки. Гости и жители на селото, могат да се насладят на празничната програма на 3 и 4 юни.

Инициативата в програмата да бъде включена пътуващата изложба „Пазители и традиции“, поеха организаторите на фестивала от НЧ ,,Просвета 1923” –с.Ясен.

Изложбата включва 20 снимки на тема  традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина и е дело на фотографа Радич Банев. Фотографиите са заснети по време на фестивала „Живо наследство“ 2014 г., организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.

Село Ясен е 14-тия домакин на пътуващата изложба. До момента тя е видяна от повече от 25 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище  и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол.

 

Сподели!