На 27 юли 2007г., от 11 до 16 часа в Дипломатически клуб “Глория Палас”, гр.София ще се проведе Петата годишна среща на приятелите и партньорите на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).

Темата на тазгодишната среща ще бъде „Българският граждански сектор в Европейския съюз – какво реално се случи и какво предстои”.

По повод членството на България в Европейския съюз и предстоящите промени както в сектора, така и в нагласите и възприятията на обществото, ФРГИ реши да посвети петата си среща именно на предстоящите промени. Темата тази година е свързана с въпросите за промяната, които всички ние, в гражданския сектор, си задаваме: с какво членството в ЕС е свързано с гражданските организации, какви са възможностите за финансиране, пред какви предизвикателства се изправят неправителствените организации и много други.

Както винаги Годишната среща на ФРГИ ще включва интересни презентации, много дискусии, различни гледни точки от страната и чужбина. Сред основните теми, които ще обсъждаме са:

 Опита на неправителствните организации в Централна Европа – равносметка от членството в ЕС;
 Възможностите за финансиране на неправителствените организации със средства по Структурните фондове на ЕС;
 Партньорството на гражданските организации и местната власт.

Освен множеството експерти, представители на местните власти и гости от чужбина вие ще можете да се срещнете и с десетките организации, подкрепени от ФРГИ през изминалата година, както и тези, с които работим от самото начало на нашите програми през 1997 г. Най-ценното е, че това се реално действащи, активни граждански организации от цялата страна, работещи в различни сфери на дейност, всяка от които може да сподели собствения си уникален опит.

Формуляр за участие можете да намерите тук

Предварителната програма на срещата можете да видите тук

Участие в Петата годишна среща могат да вземат само хора и организации, с които ФРГИ е работила и си е сътрудничила през годините.

Годишната среща на ФРГИ е място за споделяне и обмяна на опит, време за задълбочени дискусии и (разбира се) приятни емоции.

Надяваме се да успеете да се присъединете към нас!

Молим ви да потвърдите присъствието си на тел. 980 69 15 или 987 98 03 или на електронен адрес: wcif@wcif-bg.org, най-късно до 12 часа на 20.07.2007 г. (петък).

Сподели!