Пети дарителски кръг „За Габрово“ ще се проведе днес от 17.00 ч. в залата на Национален музей на образованието, Габрово. Инициативата ще даде възможност  на активните представители на неправителствения сектор лично да представят идеите си пред прсъстващите дарители.

Общо пет каузи ще се бъдат представени по време на дарителския кръг. Те са: изграждане на кабинет за логопедична консултация на невербални деца с увреждания – Сдружение „Равен старт”; провеждане на държавно първенство по ски-бягане за всички възрасти – Клуб по ски бягане и биатлон, Габрово; „Предай нататък” – изработване на комплект материали в помощ на училищните настоятели от община Габрово – Общинско училищно настоятелство, Габрово; проект в подкрепа на младежки инициативи и насърчаване на доброволчеството сред младежите и проект „Добрите навици“, който ще се реализира в ОДЗ „Дъга” и ХІ СОУ „Райчо Каролев”.

Събитието се организира от Фондация „Обществен дарителски фонд - Габрово", която се подпомага от програма „Развитие на обществените фондации" на Фондация „Работилница за граждански инициативи" с финансовата подкрепа на фондация Чарлз Стюарт Мот. 

Идеята на Дарителския кръг е пред индивидуални дарители, местния бизнес, институции, да се представят идеи и каузи, за чието реализиране да се наберат средства, които ще бъдат удвоени от ФРГИ. Инициативата е вдъхновена от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), а в България е въведена за пръв път от ФРГИ. 



Сподели!