Българската букмейкърска къща “Еврофутбол” със своята кампания “Спорт срещу остеопорозата” намери привърженици и в Пловдив. На организиран хепънинг на 21.11.2007 г. от 16:30 ч. във фитнес клуб “Тотал спорт” в града инициативата събра почитатели от двата пола и от различни възрасти – от 25 до 65 години. Повечето от тях се включиха в специално създадената гимнастика за превенция на болестта, която беше представена на събитието. Други се запознаха с нея като зрители. А трети се превърнаха от зрители в участници. Присъстващите първи в града получиха мултимедийния диск с упражнения срещу остеопорозата, издаден от “Еврофутбол”. DVD-то вече се разпространява и в двата фитнеса, в които букмейкърската къща осигурява безплатна гимнастика за превенция на болестта – клуб “Тотал спорт” и Медицински център за рехабилитация и спортна медицина.

Спортният хепънинг получи подкрепата на местната общинска власт в лицето на г-жа Райна Петрова, кмет на район “Централен” в Пловдив, д-р Спас Мулетаров - главен асистент в Медицинския университет и завеждащ Център за оптимизация на теглото, д-р Нели Щонова – телевизионен водещ, журналисти, представители на неправителствения сектор и жители на града.

Пловдив е едно от четирите населени места в България, в които се провежда безплатна гимнастика за превенция на остеопорозата в рамките на кампанията за предпазване от болестта чрез спорт. Занятия има всяка събота в две зали – в “Тотал спорт” на ул. “Екзарх Йосиф” № 13 от 14:00 ч. и в Медицински център за рехабилитация и спортна медицина на ул. “Владивосток” от 11:00 ч. Стартът им в Пловдив беше даден във връзка със Световния ден за борба с остеопорозата - 20.10. Упражненията ще продължат до края на годината.

Сподели!