Габриела Антова започна с реми участието си на Европейското първенство по шахмат за жени, което се провежда в Рига от 10-ти до 23-ти април. 15-годишната софиянка постигна равенство срещу рускинята Наруна Чан, а в следващия кръг Габи победи с белите фигури Мария Кувацу от Гърция. Така тя събра общо 1,5 точки, колко има и другата ни представителка Антоанета Стефанова. Следващата съперничка на Габи е палякинята Йоланта Завадска. Общо 144 шахматистки от 33 държави се борят за титлата, като се състезават в 11 кръга по швейцарската система. Стефанова и Антова участват под флага на Европейския шахматен съюз заради замразеното членство на Българската федерация по шахмат.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Мария Делчева постигна две победи на Европейско лично първенство по бадминтон до 19 г. във френския град Мюлуз. 16-годишната столичанка надигра в първата си среща Уна Берга от Латвия с 21-19 и 21-11, а заедно с партньорката си Христомира Поповска записаха успех на двойки срещу чешкия тандем Аусбергерова/Зелинкова с 21-17 и 21-14. Надпреварата е до 16-ти април.

Днес в 17.35 часа Димитър Исаев започва своето участие на силния турнир по скокове във вода в Амстердам, Холандия. 18-годишният българин ще скача от 10-метрова кула. Вторият му старт е в неделя от 14.15 часа на 3-метров трамплин.

„Еврофутбол“ и ФРГИ пожелават успех и на тримата! 

На снимката: Мария Делчева

Сподели!